Nabira in pije pomlad razcveteno,
nabira za skupnost, ki diha kot eno,
od sončnega vzhoda, ves dan, do zahoda,
ji delo je delo in hkrati svoboda.
(A. Štefan)
Ob posebnih priložnostih imamo polna usta pregrešno dobre hrane in hkrati pohval in zahval našim kuharjem in kuharicam. Pa ugotavljamo, da vselej premalo cenimo in se spomnimo truda, ki ga dragi sodelavci vložijo v pripravo obrokov v našem vrtcu. Skrbno izbrane sestavine lokalnih pridelovalcev sleherni dan oblikujejo v krasne jedi, ki že v predšolskem obdobju poskrbijo za porast kulinaričnih navdušencev. Pestrost jedilnikov Pedenjpedove kuhinje našim cepeteljnom omogoča raznolike in hranilno polne obroke, ki skrbijo za otrokov zdrav telesni razvoj. Ko strokovni delavci pristavimo še piskrček čudovitih vsebin, pa zaužito podkrepimo z doživljanjem, raziskovanjem, branjem, občudovanjem in ustvarjanjem. Tako sta nahranjena duš`ca in glava naših zanamcev, kar bo nekoč nedvomno pripomoglo k rehabilitaciji družbenih standardov ter prijaznejšemu sobivanju drug z drugim ter z naravo. Naj bo praznovanje Tradicionalnega slovenskega zajtrka uvod v december, mesec obdarovanj s solidarnostjo, prijaznostjo in dobroto, predvsem pa naj bo to mesec, v katerem dihamo vsi kot eno.
(K. D., foto R.K. in arhiv VPNM)